До 32.4 градуса скочи днес живакът на термометрите във Велико Търново

...
До 32.4 градуса скочи днес живакът на термометрите във Велико Търново
Коментари Харесай

Температурен рекорд измерен във Велико Търново днес

До 32.4 градуса скочи през днешния ден живакът на термометрите във Велико Търново – най-високата температура, регистрирана в миналото за месец ноември от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предишната най-висока температура през ноември у нас е била 32.1 градуса и е регистрирана през 1926 година в Горна Оряховица. Това заяви за Българска телеграфна агенция дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Кирилова.

По думите ѝ първите метеорологични наблюдения у нас са почнали през 1860 година. „ Това значи, че днешната оптималната температура от 32.4 градуса във Велико Търново е най-високата температура, измерена през ноември в мрежата на Националния институт по метеорология и хидрология, от началото на метеорологичните наблюдения през 1860 година “, изясни Кирилова.

Значително високи температури се следят и в други градове у нас – в Разград оптималната температура е достигнала 29 градуса, в Ловеч – 28 градуса, във Враца – 27.2 градуса. В Шумен тя е 27 градуса.

В София оптималната температура през днешния ден е 25.4 градуса. 20 градуса е била температурата в столицата на днешния ден през 1911 година.

От на следващия ден се чака намаляване на температурите, само че ще остане относително топло за ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР